Dwie cebule, świeży kurczak, pietruszka i szczaw. Szybki przepis na ekscentryczny portret. O twarzach spokojnych jak martwa natura…
Klaus Enrique Gerdes jest fotografem. Jego prace to ukłon w stronę manieryzmu – nurtu, który pojawił się 400 lat temu, a kojarzony jest – szczególnie w wersji „spożywczej” – z włoskim malarzem Giuseppe Arcimboldo.
Tkanką, z której Włoch budował twarze na swoich płótnach, były owoce, warzywa, ryby, książki i kwiaty. Klaus Enrique Gerdes wykorzystuje te same składniki do skomponowania martwych natur, ale media malarskie zastępuje obiektywem aparatu.
Portrety Gerdesa są zbudowane w całości ze świeżych kwiatów, warzyw i mięsa. Charakter wykorzystanych półproduktów zmusza go do przemyślenia całego dzieła i zaplanowania pracy, zanim elementy zaczną się rozkładać.
Wykonanie każdej „rzeźby” zajmuje około 3 dni.
Źródła:
Agencja FORUM
obrzydliwe!
…jak sie ktos nie zna na sztuce ,a owoce,warzywa i miecho umie sobie tylko skomponowac na talerzu,zeby sie nażreć to nie dziwota ,sztuka go obrzydza….
Zdjęcie 2 od góry to Alien vs Predator (bez maski)
Super!!!!!!
komu to słuzy a jak by to ozylo
ochyda, koszmar, masakra, głupota
masz racje,jesteś ochydny,koszmarny,masakryczny i głupi
PIĘKNE!!!!
to jest piękne, najbardziej to z kurczaka i ryb:)
Czwarte zdjęcie to jak kreacja dla Lady Gaga.
Kto tu umieścił portrety mojej teściowej bez mojej zgody?????????????????
Thanks for some other fantastic post. The place else may anyone
get that type of info in such a perfect means of writing?
I have a presentation next week, and I’m at the search for such information.
Very great post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve truly loved browsing your blog posts.
After all I will be subscribing to your rss feed and I am hoping you write once
more soon!
Aw, this was an exceptionally nice post. Finding the time and actual effort to
generate a good article… but what can I say… I procrastinate a
lot and don’t seem to get nearly anything done.
Sztuka.